Teaching & Learning Centre - FdG

Welkom bij TLC FdG

Zorgprofessionals van de toekomst verdienen het best mogelijke onderwijs. Samen zorgen we er daarom voor dat onze studenten zich tijdens hun studie optimaal kunnen ontwikkelen.

Op deze pagina van het Teaching and Learning Centre van de Faculteit der Geneeskunde (TLC FdG) staat het professionaliseringsaanbod voor docenten: cursussen, programma’s en masterclasses. Ook vind je hier handige informatie en tools om toe te passen in het geven van onderwijs.

Heb je een didactische vraag? Je kunt bij ons terecht voor individuele ondersteuning, feedback of advies.

Stel een vraag aan het TLC FdG

Professionalisering

Cursussen
Cursussen

Activerend lesgeven, een inclusieve leeromgeving, begeleiden van discussies; er zijn meerdere cursussen en workshops over uiteenlopende didactische thema’s die je als UvA-docent kan volgen.

Bekijk alle cursussen
Scholingsaanbod
Programma's

We bieden verschillende programma’s voor docenten van de Faculteit der Geneeskunde UvA om zich te blijven ontwikkelen als onderwijskundig professional. Van de BKO voor startende docenten tot leergangen voor ervaren docenten met verantwoordelijkheid voor gehele curricula.

Bekijk alle programma's
Experts aan het woord
Masterclasses

Deskundigen op diverse thema’s, van binnen en buiten Amsterdam UMC of UvA, bieden je tijdens deze sessies kennis, tips en tools die je direct in kunt zetten in je onderwijs.

Bekijk alle masterclasses
Op maat
Advies & ondersteuning

Heb je een vraag of wil je didactische of technische ondersteuning? Wil je uitleg over een online tool? Of sparren over hoe je meer interactie in je lessen krijgt? Bij ons kun je ook terecht voor persoonlijke feedback op jouw onderwijs. Stel ons je vraag, we helpen je graag verder.

Mail je vraag voor TLC FdG
Online aanbod
E-learnings

Er zijn meerdere e-learnings beschikbaar om te volgen. Ga direct naar:

E-learnings

Kennis & inspiratie

Onderwijsthema’s

In onderstaande onderwijsthema’s vind je informatie en kennisdeling door UvA-academici gericht op didactiek.

Innovatie

Innovatie
Principal Educators

Gedurende een periode van drie jaar richten Principal Educators zich één dag per week op activiteiten binnen een eigen expertisegebied. Naast het werken aan het project, worden bevindingen gedeeld met andere professionals. Ook deel uitmaken van dit netwerk?

Alles over Principal Educators
Onderwijsbeurzen
Onderwijsbeurzen

Er zijn meerdere beurzen beschikbaar voor FdG UvA docenten. Deze beurzen stimuleren en faciliteren onderwijsvernieuwing. Lees alles over de verschillende beurzen en hoe je deze kunt aanvragen.

 

Onderwijsbeurzen
Programma
Zichtbare Leerlijnen

Met het Zichtbare Leerlijnen Programma kunnen opleidingen de opbouw en samenhang binnen een curriculum verbeteren en zichtbaar maken voor studenten, docenten of visitatiecommissies.

 

Zichtbare Leerlijnen Programma
Kennisdeling
Special Interest Groups (SIG)

Het TLC-netwerk bevordert kennisdeling, expertisevorming en community buildidng mede midels Special Interest Groups (SIG’s). Hiermee bouwt TLC aan een netwerken gericht op gedeelde thema’s en interesses binnen het universitair onderwijs.

Special Interest Groups (SIG)
Digitale tools
Toolkiezer

Met de Toolkiezer vind je de meest geschikte digitale tool voor je onderwijssituatie. Kies de onderwijssituatie die voor jou van toepassing is en ontdek welke tools je kan inzetten in je onderwijs.

Toolkiezer

Onderzoek door TLC

Onderzoek
Blended Onderwijs aan de UvA

Hoewel de UvA een campusuniversiteit is, kunnen vormen van digitaal onderwijs worden gecombineerd met face-to-face onderwijs. Dit zogenoemd blended onderwijs draagt bij aan een rijkere en innovatieve leeromgeving.

Blended onderwijs aan de UvA
Onderzoek
Online Onderwijs aan de UvA

Dit onderzoeksproject bestaat uit meerdere onderzoeken gericht op het verkrijgen van inzichten in (online) lesstrategieën, die effectief kunnen zijn voor verschillende soorten leerdoelen en doelgroepen.

Online onderwijs aan de UvA
Onderzoek
Education Research Fellow Programma

Het programma heeft als doel docenten te stimuleren onderwijsonderzoek te doen als middel voor onderwijsinnovatie en professionele ontwikkeling van de docenten.

Education Research Fellows Programma

Contact

Team van TLC-FdG
  • Het TLC FdG streeft ernaar om een gemeenschap van docenten te creëren die elkaar inspireren.
  • TLC FdG werkt nauw samen met het facultaire team ICT in het onderwijs van de Faculteit der Geneeskunde.
  • Team TLC FdG is gevestigd in Amsterdam UMC, locatie AMC.
Over TLC FdG
Direct contact

Teaching & Learning Centre FdG
tlc@amsterdamumc.nl
Docentprofessionalisering, onderwijsinnovatie en kennisdeling

Team ICT in het Onderwijs FdG
icto@amsterdamumc.nl
Ondersteuning bij de inzet van ICT in het onderwijs

Voor onderdelen die alleen voor docenten van de UvA (faculteit Geneeskunde) beschikbaar zijn, verwijzen wij je door naar onze community op Canvas.

TLC-FdG Community (via Canvas)
Over TLC

TLC-FdG maakt deel uit van het netwerk van Teaching & Learning Centres van de UvA. Het netwerk bestaat uit zeven facultaire teams en een centraal team binnen de Universiteit van Amsterdam.

Samen ondersteunen de Teaching & Learning Centres UvA-docenten op het gebied van docentprofessionalisering, onderwijsinnovatie, kennisdeling en universitair onderwijsonderzoek.

Over het TLC-netwerk