Professionalisering

Cursussen
Cursussen

Activerend lesgeven, een inclusieve leeromgeving, begeleiden van discussies; er zijn meerdere cursussen en workshops over uiteenlopende didactische thema’s die je als UvA-docent kan volgen.

Bekijk alle cursussen
Programma's
Programma's

We bieden verschillende programma’s voor UvA-docenten om zich te blijven ontwikkelen als onderwijskundig professional. Van de BKO voor startende docenten tot leergangen voor ervaren docenten met verantwoordelijkheid voor gehele curricula.

Bekijk alle programma's
Master Epicurus
Master Epicurus
Ga naar Master Epicurus
Masterclasses TLC-FdG
Masterclasses TLC-FdG

Collega’s uit het Amsterdam UMC locatie AMC en experts geven je een flinke dosis inspiratie, tips en tools die je direct in kunt zetten in je onderwijs. Na elke masterclass kom je geïnspireerd achter je scherm vandaan, klaar om alles in de praktijk te brengen.

Dit zijn online sessies.

Bekijk alle masterclasses
Advies en ondersteuning
Advies en ondersteuning

Heb je een vraag of wil je didactische of technische ondersteuning? Wil je uitleg over een online tool? Wil je sparren over hoe je meer interactie in je lessen krijgt of wil je verdieping in je onderwijskundige kennis? Wij helpen je graag of verwijzen je naar degene die jouw vraag het beste kan beantwoorden.

Ik wil persoonlijke feedback op onderwijs

Contact TLC-FdG (direct via e-mail)
E-learnings
E-learnings

Er zijn meerdere e-learnings beschikbaar om te volgen. Ga direct naar:

Inspiratie

Onderwijsthema’s

In onderstaande onderwijsthema’s vindt je informatie en kennisdeling door UvA-academici gericht op didactiek.

Innovatie

Word Principal Educator
Word Principal Educator

Ben jij docent of opleider, wil je je graag verder ontwikkelen en werk je graag mee aan vernieuwing binnen het onderwijs? Grijp dan nu je kans en ding mee naar een van de nieuwe plekken voor Principal Educator (PE) bij de Faculteit der Geneeskunde UvA en de Centrale Opleidingscommissie (COC).

Leer meer over Principal Educators
Onderwijsbeurzen
Onderwijsbeurzen

Er zijn meerdere beurzen beschikbaar voor UvA-docenten. Ga direct naar:

Bekijk ook:

Zichtbare Leerlijnen Programma

Met het Zichtbare Leerlijnen Programma kunnen opleidingen de opbouw en samenhang binnen een curriculum verbeteren en zichtbaar maken voor studenten, docenten of visitatiecommissies.

 

Zichtbare Leerlijnen Programma
Projecten
Special Interest Groups (SIG)

Het TLC-netwerk bevordert kennisdeling, expertisevorming en community buildidng mede midels Special Interest Groups (SIG’s). Hiermee bouwt TLC aan een netwerken gericht op gedeelde thema’s en interesses binnen het universitair onderwijs.

Special Interest Groups (SIG)
Toolkiezer
Toolkiezer

Met de Toolkiezer vind je de meest geschikte digitale tool voor je onderwijssituatie. Kies de onderwijssituatie die voor jou van toepassing is en ontdek welke tools je kan inzetten in je onderwijs.

Toolkiezer

Onderzoek door TLC

Onderzoeksprojecten
Blended Onderwijs aan de UvA

Hoewel de UvA een campusuniversiteit is, kunnen vormen van digitaal onderwijs worden gecombineerd met face-to-face onderwijs. Dit zogenoemd blended onderwijs draagt bij aan een rijkere en innovatieve leeromgeving.

Blended onderwijs aan de UvA
Online Onderwijs aan de UvA

Dit onderzoeksproject bestaat uit meerdere onderzoeken gericht op het verkrijgen van inzichten in (online) lesstrategieën, die effectief kunnen zijn voor verschillende soorten leerdoelen en doelgroepen.

Online onderwijs aan de UvA
Education Research Fellow Programma

Het programma heeft als doel docenten te stimuleren onderwijsonderzoek te doen als middel voor onderwijsinnovatie en professionele ontwikkeling van de docenten.

Education Research Fellows Programma

Contact

Team van TLC-FdG

Het TLC-FdG streeft ernaar om een gemeenschap van docenten te creëren die elkaar inspireren.

TLC-FdG werkt nauw samen met het facultaire team ICT in het onderwijs FdG.

Over TLC-FdG
Direct contact

Teaching & Learning Centre FdG
tlc@amsterdamumc.nl
Docentprofessionalisering, onderwijsinnovatie en kennisdeling

Team ICT in het Onderwijs FdG
icto@amsterdamumc.nl
Ondersteuning bij de inzet van ICT in het onderwijs

Voor onderdelen die alleen voor docenten van de UvA (faculteit Geneeskunde) beschikbaar zijn, verwijzen wij je door naar onze community op Canvas.

TLC-FdG Community (via Canvas)
Over TLC

TLC-FdG maakt deel uit van het netwerk van Teaching & Learning Centres van de UvA. Het netwerk bestaat uit zeven facultaire teams en een centraal team binnen de Universiteit van Amsterdam.

Samen ondersteunen de Teaching & Learning Centres UvA-docenten op het gebied van docentprofessionalisering, onderwijsinnovatie, kennisdeling en universitair onderwijsonderzoek.

Over het TLC-netwerk