Teaching & Learning Centre - EB

Teaching & Learning Centre EB

Het EB Teaching en Learning Centre (TLC-EB) ondersteunt en stimuleert docentprofessionalisering, onderwijsinnovatie en kennisdeling.

Op deze website vind je informatie over onderwijsthema’s en -tools, opleidingen en workshops, tips en inspiratie voor jouw onderwijs. Ook kun je binnen het TLC-EB netwerk ervaringen en good practices met collega’s uitwisselen.

Direct naar: Didactische workshops voor docenten

Lunch Sessies

Elke donderdag in de tentamenweek organiseert TLC-EB een Lunch Sessie op de campus. De aankomende sessie op 26 oktober (12:00 – 12:45) staat in het teken van docenten die onderzoek doen naar onderwijs. Sanjay Bissessur zal de uitkomsten van zijn onderzoek naar student-motivatie en -zelfregulatie delen. Ontdek hoe zijn bevindingen jouw aanpak met betrekking tot educatie kunnen inspireren en student-participatie kan bevorderen.

Ook zal Ellen de Jong haar onderzoekplannen delen voor het aanstaande Education Research Fellows programma. Je zal de mogelijkheid hebben om jouw eigen ervaringen en ideeën over het verbeteren van student-motivatie te delen en doe mee aan de discussie over het veranderende landschap van educatief onderzoek. Jouw aanwezigheid en actieve participatie is een waardevolle toevoeging aan dit evenement. Mocht je niet in staat zijn om de sessie in persoon bij te wonen, is het ook mogelijk deze online te volgen.

 

Meld je aan via deze link

Professionalisering

Cursussen
Cursussen

Activerend lesgeven, een inclusieve leeromgeving, begeleiden van discussies; er zijn meerdere cursussen en workshops over uiteenlopende didactische thema’s die je als UvA-docent kan volgen.

Bekijk alle cursussen
Programma's
Programma's

We bieden verschillende programma’s voor UvA-docenten om zich te blijven ontwikkelen als onderwijskundig professional. Van de BKO voor startende docenten tot leergangen voor ervaren docenten met verantwoordelijkheid voor gehele curricula.

Bekijk alle programma's
Support
Support

Heb je ondersteuning nodig tijdens je vak of voor je onderwijs? Vraag dit per e-mail aan via TLC-EB@uva.nl. Heb je een technische vraag? Zoek dan contact met ICTO via mail of direct via Teams.

Vind hier ondersteuning

Inspiratie

Onderwijsthema’s

In onderstaande onderwijsthema’s vind je informatie en kennisdeling door UvA-academici gericht op didactiek.

Onderwijsinnovatie

Onderwijsbeurzen
Onderwijsbeurzen

Er zijn meerdere beurzen beschikbaar voor UvA-docenten. Ga direct naar:

Zichtbare leerlijnen

Met het Zichtbare Leerlijnen Programma kunnen opleidingen de opbouw en samenhang binnen een curriculum verbeteren en zichtbaar maken voor studenten, docenten of visitatiecommissies.

Zichtbare Leerlijnen Programma
Special Interest Groups (SIG)

Het TLC-netwerk bevordert kennisdeling, expertisevorming en community buildidng mede midels Special Interest Groups (SIG’s). Hiermee bouwt TLC aan een netwerken gericht op gedeelde thema’s en interesses binnen het universitair onderwijs.

Special Interest Groups (SIG)
Studio's
Toolkiezer
Toolkiezer

Met de Toolkiezer vind je de meest geschikte digitale tool voor je onderwijssituatie. Kies de onderwijssituatie die voor jou van toepassing is en ontdek welke tools je kan inzetten in je onderwijs.

Toolkiezer

Onderzoek door TLC

Onderzoeksprojecten
Blended Onderwijs aan de UvA

Hoewel de UvA een campusuniversiteit is, kunnen vormen van digitaal onderwijs worden gecombineerd met face-to-face onderwijs. Dit zogenoemd blended onderwijs draagt bij aan een rijkere en innovatieve leeromgeving.

Blended onderwijs aan de UvA
Online onderwijs aan de UvA

Dit onderzoeksproject bestaat uit meerdere onderzoeken gericht op het verkrijgen van inzichten in (online) lesstrategieën, die effectief kunnen zijn voor verschillende soorten leerdoelen en doelgroepen.

Online onderwijs aan de UvA
Education Research Fellow Programma

Het programma heeft als doel docenten te stimuleren onderwijsonderzoek te doen als middel voor onderwijsinnovatie en professionele ontwikkeling van de docenten.

Education Research Fellows Programma

Contact

Over TLC-EB

Bij TLC-EB heeft ieder een eigen focus. Bij grotere projecten zijn ook  TLC teams van andere faculteiten betrokken. Binnen het TLC-EB worden we ondersteund door het ICT Team van EB en een groep Student Assistenten.

Over TLC-EB
Direct contact

Neem contact met ons op via het algemene e-mailadres tlc-eb@UvA.nl of contact ICTO met specifiek technische vragen.

Heb je een vraag voor een ander ESC team? Neem dan een kijkje op de contactpagina van de docentenwijzer. Jouw collega’s van Economie and Bedrijfskunde staan voor je klaar.

Contact TLC-EB (direct via e-mail)
Over TLC

TLC-EB maakt deel uit van het netwerk van Teaching & Learning Centres van de UvA. Het netwerk bestaat uit zeven facultaire teams en een centraal team binnen de Universiteit van Amsterdam.

Samen ondersteunen de Teaching & Learning Centres UvA-docenten op het gebied van docentprofessionalisering, onderwijsinnovatie, kennisdeling en universitair onderwijsonderzoek.

Over het TLC-netwerk