TLC Co-creatieruimtes: reserveer, inspireer en co-creëer!

Ben je op zoek naar een inspirerende plek om samen aan onderwijs te werken? Een ruimte waar je creatief kunt denken, brainstormen en innovatieve onderwijsoplossingen kunt ontwikkelen? En wil je even ontsnappen aan je vertrouwde werkplek en faculteit?

Boek een co-creatieruimte bij TLC Centraal

De drie co-creatieruimtes bieden de mogelijkheid voor interfacultaire en interdisciplinaire samenwerking. Hierin speelt ontmoeting op een fysieke plek een cruciale rol.  

Vier pijlers

TLC-centraal beoogt met het aanbieden van de co-creatieruimtes te werken op basis van vier pijlers:

  • Onderwijs: Samenwerken aan het onderwijs; 
  • Interdisciplinair: In co-creatie de vruchten plukken van verschillende expertises.  
  • Wederkerigheid: Bij TLC zetten we in op kennisdeling. We willen de kennis die bestaat in kleine verbanden naar buiten brengen. Dat vragen we ook aan jullie. Werk je aan iets wat voor anderen binnen de UvA, buiten jouw team of faculteit, interessant is? Laat je gegevens achter, dan faciliteren we dat graag. Of deel met ons je belangrijkste conclusie van je werksessie.  
  • Ontmoeting: We geloven in toevallige waardevolle ontmoetingen. Loop gerust bij ons binnen. Of drink tijdens een pauze een kop koffie met iemand uit een andere co-creatie ruimte. 

Praktische informatie

Boeken

Je kunt de co-creatieruimtes reserveren voor een ochtenddeel van 9.00 tot 13.00 uur of een middagdeel van 13.00 tot 17.00 uur. Het maakt niet uit of je het hele dagdeel wilt gebruiken of slechts 2 uur nodig hebt. Boekingen kunnen tot 48 uur van tevoren worden gemaakt.

Last-minute boekingen 

Vanaf 48 uur van te voren kun je de co-creatieruimtes van TLC per uur reserveren, in plaats van per dagdeel. Voor deze last-minute reserveringen kun je zelfs vergaderingen plannen die niet gerelateerd zijn aan onderwijs. Houd er rekening mee dat we voor last-minute reserveringen geen aanvullende catering aanbieden. Koffie en thee zijn standaard aanwezig.

Boek een co-creatieruimte bij TLC Centraal

Locatie en bereikbaarheid

Helaas zijn de ruimtes niet toegankelijk voor rolstoelen, omdat er geen lift aanwezig is in het pand.

De co-creatieruimtes bevinden zich bij TLC Centraal op de eerste verdieping van Handboogstraat 2 aan het Spui. Op de eerste verdieping zijn de co-creatieruimtes bevinden zich aan de linkerflank.  

Adres:
Handboogstraat 2, 1012 XM Amsterdam

Bereikbaarheid OV:
Tram 2 of 12 halte Koningsplein
Tram 4, 14 of 24 halte Rokin 
Metrolijn 52 halte Rokin 

Bekijk de verschillende co-creatieruimtes

Co-creatieruimte Reflect (1e links)

Een inspirerende ruimte om met je onderwijscollega’s effectief samen te werken, elk op je eigen werkplek. Hier vind je diverse compacte tafels die je de vrijheid geven om zelfstandig of in duo aan te werken, terwijl je toch dicht bij je collega’s bent voor vlotte communicatie en samenwerking.

Let op: niet geschikt om met 6 personen te vergaderen of aan 1 project te werken.

Deze Co-creatieruimte bevindt zich als eerste links in de gang.
 
Capaciteit:  
2-6 personen

Aanwezige faciliteiten: 

+ scherm
+ thee – en koffiezetapparaat
+ pennen, stiften, post-its
+ flipover 

Cocreatieruimte Create (1e rechts)

Een kleurrijke ruimte die geschikt is voor brainstormsessies, het creëren van innovatieve onderwijsoplossingen of andere creatieve werkvormen. Er is een grote overlegtafel, daarnaast is er een knus zitje om met twee personen in alle rust te overleggen of ideeën uit te wisselen.

Deze Co-creatieruimte bevindt zich als eerste rechts in de gang.

Capaciteit:
2-6 personen

Aanwezige faciliteiten: 

+ scherm
+ thee – en koffiezetapparaat 
+ pennen, stiften, post-its
+ flipover
+ kast met voorwerpen (blokken e.d.) om te gebruiken tijdens creatieve werkvorm

 

Co-creatieruimte Share (2e links)

De ruimte is een ideale plek om te presenteren en vervolgens samen aan de slag te gaan. Met een ruime tafel voor acht personen en een gezellige bank voor 2 tot 3 personen is er volop ruimte om gedachten uit te wisselen. Laat je inspireren door de kunst in de ruimte en de ideeën van anderen. Deze locatie is perfect voor interactieve werkvormen en biedt voldoende bewegingsruimte. 

Deze Co-creatieruimte bevindt zich als tweede links in de gang. 

Capaciteit:
2 tot 8 personen

Aanwezige faciliteiten: 

+ scherm
+ thee – en koffiezetapparaat 
+ pennen, stiften, post-its
+ flipover 

 

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn de ruimtes beschikbaar?

Voor alle academische en ondersteunende staf aan de UvA die aan het onderwijs werken.

Wat gebeurt er na de boeking?

Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin aanvullende informatie. In deze mail vind je een link om de boeking eenvoudig te wijzigen of te annuleren.

Als je hebt aangegeven dat je aanvullende cateringwensen hebt, nemen we contact met je op.

Een dag voor jouw boeking ontvang je per e-mail automatisch een herinnering.

Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen?

Ja, dat kan. Houd er rekening mee dat de kosten voor aanvullende catering in rekening gebracht kunnen worden indien je kort van tevoren annuleert.

Hoe annuleer ik?

In de bevestigingsmail vind je de knop ‘opnieuw plannen’. Via deze knop kun je de reservering wijzigen of annuleren. Of stuur een mail naar tlc@uva.nl.

Kun je een reeks van afspraken inboeken?

Ja dat kan zeker! Neem hierover contact met ons op via tlc@uva.nl Geef in het onderwerp aan dat het gaat om het reserveren van een co-creatieruimte.

Wat kost het?

De co-creatieruimtes stellen we gratis beschikbaar. Wel werken we vanuit wederkerigheid. En dat begint klein. Je kunt TLC laten aanhaken bij je project, of de conclusie van je werksessie met ons delen zodat we oog houden voor de nieuwste onderwijsontwikkelingen aan de UvA. Ook bieden we je graag een podium om je project te presenteren tijdens één van onze kennisdelingssessies.

Aanvullende catering wordt wel in rekening gebracht. Dit handelen wij graag voor je af.

Kan ik de ruimte reserveren voor een unieke activiteit of idee?

Natuurlijk! We denken graag met je mee.

Neem contact met ons op via tlc@uva.nl Geef in het onderwerp aan dat het gaat om het reserveren van een co-creatieruimte.

Wat is er standaard aanwezig in de ruimtes?

Elke ruimte is uitgerust met een scherm, flipover, pennen, stiften en post-its. Ook is er een koffiezetapparaat, een waterkoker en een selectie van theesmaken.