Comenius Programma – NRO

Het Comenius programma van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) draagt bij aan de verbetering en innovatie van het hoger onderwijs in Nederland. Het programma stelt docenten in staat hun visie op onderwijs­ (innovatie) in de praktijk brengen. Door excellent en bevlogen docentschap zichtbaar te waarderen, wil de overheid nadrukkelijk een bijdrage leveren aan meer gevarieerde carrières van docenten en onderzoekers op hogescholen en universiteiten.

Interesse in deze beurs? Stuur dan eerst een mail naar tlc-fgw@uva.nl voor inhoudelijke begeleiding en financiële afstemming.

Wil je tips over het aanvragen van deze beurs? Bekijk hier kennisclips van het NRO met tips over het doen van een aanvraag.

Er zijn drie verschillende subsidies beschikbaar: de ‘Teaching Fellow’, ‘Senior Fellow’ en ‘Leadership Fellow’ (zie onderaan deze pagina). Met deze subsidies kunnen onderwijsprofessionals hun ideeën voor onderwijsinnovatie in de praktijk brengen. En het geeft hen de kans om zich verder te ontwikkelen in hun carrière. Je ervaring als docent bepaalt welke subsidie je kunt aanvragen.

In juni worden de Calls for Proposals online geplaatst. De deadlines voor het indienen van intentieverklaringen zijn begin september. Bekijk de website van NRO voor meer informatie.

Meer weten over de mogelijkheden?

Stuur ons een mail om mogelijkheden te bespreken via tlc-fgw@uva.nl.