Toelichting cursusaanbod

Mogelijkheden

We hebben verschillende soorten aanbod: Leertrajecten, Masterclasses, Workshops, Kennissessies, TLC Themaclub, Individuele coaching en feedback. Hieronder vind je meer uitleg over wat het inhoudt.

Welke leertrajecten kan ik volgen?

Wil jij je verdiepen in onderwijs en daarin een kwalificatie halen? Dan zijn de volgende drie leertrajecten interessant voor jou:

  • Basiskwalificatie Onderwijs (BKO)
  • Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) en
  • Leergang Onderwijskundig Leiderschap (LOL)

Dit zijn longitudinale trajecten die leiden tot een erkend certificaat.
Wil je meer informatie, neem contact op, we vertellen je graag meer!

Wat biedt een Kennissessie?

Wil jij praktische handvatten voor jouw werk binnen het onderwijs? Volg een kennissessie! De docent vertelt vanuit zijn of haar ervaring met het onderwerp. Stel al je vragen en vergroot je kennis.  Een kennissessie duurt één uur en wordt altijd online gegeven zodat het laagdrempelig is om aan te sluiten.

Wat kan ik verwachten van een Workshop?

Een workshop biedt je meer onderwijskundige achtergrond die je van pas komt in je rol als docent. Je gaat actief aan de gang met eigen onderwijsmateriaal tijdens de workshop. Zo heb je de kans om de kennis toe te passen en hierop feedback te krijgen.

Onderwijskundigen geven samen met docenten de workshop. Om het effect zo groot mogelijk te laten zijn, vragen wij enige voorbereiding van jou. Een workshop duurt meestal twee uur. Deze wordt altijd op locatie AMC gegeven in een onderwijslokaal om te komen tot optimale interactie tussen deelnemers.

Wat is een Masterclass?

Collega’s uit het Amsterdam UMC locatie AMC en andere experts geven je een flinke dosis inspiratie, tips en tools die je direct in kunt zetten in je onderwijs. Na elke masterclass kom je geïnspireerd achter je scherm vandaan, klaar om alles in de praktijk te brengen.

Sommige masterclasses zijn direct toepasbaar in de praktijk en en andere leiden tot innovatieve ideeën voor invulling van onderwijs.

Een masterclass duurt ongeveer anderhalf uur.

Naar Masterclasses

Broodje Onderwijs

Tijdens de lunchsessies ‘Broodje Onderwijs’ bespreken we met elkaar actuele en relevante onderwerpen aan de hand van een wetenschappelijk artikel, om te bekijken hoe je je onderwijs kunt verbeteren.

‘Broodje Onderwijs’ is er elke twee maanden en duurt drie kwartier.

Individuele coaching en feedback

Heb je als docent een specifieke (ontwerp)vraag of wil je graag feedback op jouw onderwijsuitvoering krijgen? Je kunt dit individueel aanvragen. Wij koppelen je aan de beste ‘coach’ voor jouw vraag. Neem contact op, we helpen je graag verder.

Leren waar en wanneer het jou uitkomt

Op de TLC-Community pagina zijn diverse mogelijkheden om asynchroon te leren. Er zijn twee e-learnings ontwikkeld; over toetsing en over Team Based Learning (TBL). Daarnaast vind je er een aantal EHBO’s (Eerste Hulp bij Onderwijs). Dit zijn factsheets waarin op maximaal 2 A4tjes tips staan gegeven over het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs. Zo zijn er EHBO’s over het maken van een kennisclip, diversiteit in casuïstiek en het gebruik van activerende werkvormen.

Heb jij nog geen toegang tot Canvas? Mail naar TLC