Storytelling café

Storytelling wordt steeds vaker ingezet om de betrokkenheid en het begrip van studenten te verbeteren. Verhalen maken je boodschap een stuk boeiender en zorgen voor verbinding. Studenten onthouden complexe informatie beter en kunnen zich beter inleven. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden om storytelling toe te passen of doe je dit juist al regelmatig en wil je je ervaringen delen? Kom dan naar Storytelling café op 5 juni 2024.  

Meld je aan 

Uitwisseling, inspiratie & ontmoeting 

Storytelling café is een informele bijeenkomst waar docenten elkaar ontmoeten voor een interactieve discussie onder leiding van storyteller Sjoukje Kerman (TLC-Centraal). Veel docenten maken al onbewust gebruik van storytelling tijdens het lesgeven. Verschillende soorten verhalen, zoals persoonlijke anekdotes, casestudy’s, historische vertellingen en verhalen om concepten te verduidelijken, worden vaak al toegepast in het onderwijs zonder expliciete intentie. Uit onderzoek blijkt ook dat het doelgericht toepassen van storytelling leidt tot een verhoogde motivatie en reflectie bij studenten. 

Wees welkom om de uitgebreide mogelijkheden van storytelling in ons academisch onderwijs te (her)ontdekken. Neem deel aan gesprekken, deel ervaringen en leer manieren om je studenten te boeien en te inspireren op zowel intellectueel als emotioneel niveau.  

Kom naar Storytelling café op 5 juni 

Locatie: Handboogstraat 2 

Tijd: 15.30 – 17.00 uur.  

Meld je aan 

Storytelling café wordt georganiseerd door TLC-Centraal. 

Contact  

Heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact op met Sjoukje Kerman (s.p.kerman@uva.nl).