Kaltura

Videoplatform

Wil je videobestanden zoals kennisclips of bijvoorbeeld een filmfragment delen met studenten? Of heb je een informatieve podcast gemaakt? Via het videoplatform Kaltura kun je video en audiobestanden opslaan, beschrijven, delen, creëren en editen.

Meer info over Kaltura vind je hier.

Kijk ook video.uva.nl.

Of volg het webinar

Wil je technische ondersteuning bij Kaltura? Stuur een mail, wij helpen je verder.

Mail naar ICTO

Attentie

Verbetering beheer Kaltura video’s

Om te voorkomen dat Kaltura video’s niet meer bereikbaar of aanpasbaar zijn als de betreffende eigenaar tijdelijk onbereikbaar is of de instelling verlaten heeft is er besloten om de groep FdG-ICTO eigenaar van alle onderwijsfilmpjes te maken. De eerste eigenaar van de reeds bestaande of nieuwe video’s kan het eigenaarschap aan de groep FdG overdragen.

Het proces:

1) Uploaden video in Kaltura:  In canvas >MYMEDIA (in de rode balk > Add new > Media upload >  sleep of selecteer video en bevestig. Na melding “Upload completed” vul je de verplichte velden in (naam, onderwerp, taal, departement) en wijs je rechten toe > zie stap 2

2) Rechten toewijzen: Collaboration onderdeel | “Co-editors, Co-publisher, en Co-Viewer”:  Add collaborator, zoek/selecteer eerst je eigen naam en dan de andere namen (als het nodig is), selecteer alle permissions en Klik op ADD en SAVE. Je hoeft de film niet meteen te publiceren!

3) De groep FdG-ICTO eigenaar van de filmpjes maken: Collaboration onderdeel |Change media owner| zoek de groep FdG-ICTO |selecteer| opslaan|

Als deze stappen uitgevoerd zijn, is de groep FdG-ICTO eigenaar van de video geworden met de mogelijkheid om rechten toe te wijzen. Voor vragen kun je terecht bij icto@amsterdamumc.nl.