En toen waren er slimme chatbots….

Exploratie ChatGPT

Met de introductie van de slimme chatbot ChatGPT lijkt een nieuw tijdperk aangebroken. Voor Tom Broens, hoofd TLC, de reden om dit te exploreren en zijn gedachten en ervaringen op het digitale papier te zetten. Lees deze twee artikelen en laat weten hoe jij hier tegenaan kijkt.

 

Slimme chatbots, een vloek of zegen voor het onderwijs – december 2022

Zou het niet fijn zijn om te kunnen beschikken over een slimme assistent die je, op het moment dat jij het nodig hebt, kan raadplegen? Een assistent die je kan helpen bij je persoonlijke leerplan en je op jouw specifieke vragen rond een bepaald onderwerp antwoord kan geven? Een assistent die al je mails, essays en thuisopdrachten kan schrijven? Met de introductie van de slimme chatbot ChatGPT op 30 nov 2022 lijkt er een grote stap in die richting gezet te zijn. Dit heeft geleid tot veel aandacht in de sociale media, traditionele media maar zeker ook in het hoger onderwijs. Tom vraagt zicht af: Is de introductie van deze slimme chatbots een vloek of een zegen voor het onderwijs?

Naar het artikel

 

 

 

 

Slimme chatbots to the rescue – januari 2023

Slimme chatbots gaan niet meer weg. De impact van deze nieuwe technologie voor het (hoger)onderwijs lijkt groot. In dit artikel wil Tom de proef of de som nemen en een programmeeropdracht uit zijn eigen genoten opleiding onder de loep nemen en deze oplossen met ChatGPT.

Naar het artikel