Maatwerk-workshop toetsing voor docententeams

Voor iedere docent

Hoe verbeter je binnen de opleiding de kwaliteit van het toetsprogramma? Is het mogelijk om andere toetsvormen te gebruiken? Hoe verbeteren we de kwaliteit van tentamens? Hoe formuleren we goede toetsvragen? Hoe maken we goede rubrics? Kunnen wij eens onder begeleiding de beoordeling van een opdracht of scriptie kalibreren?

Het TLC-netwerk biedt een workshop op maat aan voor docententeams die zich willen professionaliseren op het gebied van toetsing. In een voorbespreking vindt afstemming plaats over het doel, inhoud en planning. De workshop wordt verzorgd door toetsdeskundigen van TLC-netwerk.

Neem direct contact op met TLC

 

Handig om te weten

Voor wie? Docententeams van de UvA
Voorkennis Afhankelijk van voorbespreking
Voorbereiding Afhankelijk van voorbespreking. Aanbevolen wordt om het onderwijsthema Toetsing door te nemen voorafgaand aan de workshop. Bij voorkeur wordt gewerkt met bestaande toetsmaterialen van de deelnemers.
Gevraagde tijdsinvestering 1 dagdeel van 3 uur & voorbespreking met een contactpersoon uit het team. Het is ook mogelijk om een serie workshops te organiseren.
Begeleider Toetsdeskundig(en) TLC-netwerk
Groepssamenstelling Minimaal 4, maximaal 20 deelnemers
Data  

  • Op aanvraag te plannen voor een team van docenten via tlc@uva.nl.

 

 

Toelichting programma

Op basis van de behoefte aan professionalisering op het gebied van toetsing binnen het team, stellen we samen een interactief en praktijkgericht programma op. Een workshop per team leent zich er bij uitstek voor om niet alleen de individuele toetsbekwaamheid van de deelnemers te verhogen, maar om ook gezamenlijk af te stemmen, een gedeelde visie te ontwikkelen en te werken aan de kwaliteit van de huidige toetsing. Deelnemers gaan tijdens de workshop dan ook onder begeleiding van toetsdeskundigen van het TLC direct aan de slag met eigen materialen.

De bijeenkomst is in het Nederlands of Engels, afhankelijk van de deelnemers.

De planning van een workshop is in overleg.

Veelgestelde vragen

Krijg ik een diploma of certificaat na afronding van de workshop?

Na afronding van een maatwerk-workshop ontvang je geen diploma. Het is immers geen opleiding die je afrondt. Het is wel mogelijk om een bewijs van deelname te krijgen.

Wat is de tijdsinvestering buiten de bijeenkomst(en) om?

Ter voorbereiding op deze cursus word je gevraagd om de TLC pagina’s over toetsing door te nemen. Deze zijn ook in het Engels beschikbaar.

Ter voorbereiding op de workshop vindt een intakegesprek plaats met een contactpersoon van het team, hierbij wordt ook de eventuele voorbereiding van de deelnemers besproken. Deelnemers worden gewoonlijk gevraagd om het onderwijsthema toetsing op onze website door te nemen en eigen toetsmaterialen mee te nemen naar de bijeenkomst.

Meer weten?