Blended onderwijs: hoe geef ik dat vorm?

BKO+

Tijdens de corona crisis hebben we allemaal, gewild of ongewild, veel ervaring op gedaan met online onderwijs. Daarbij hebben we ook de voor- en nadelen van online onderwijs ondervonden. Hoe kun je een blended vak ontwerpen? Daar ga je in deze cursus mee aan de slag. Samen met mededocenten leer je hoe je blended onderwijs kunt vormgeven en kunt werken met een actieve en betrokken groep studenten 

 

Op dit moment staat er geen cursus gepland, wil jij deze cursus graag volgen, laat het ons weten!
Contact TLC

 

Handig om te weten

Voor wie? Alle docenten, met name als je zelf onderwijs ontwerpt
Voorkennis BKO is een pre, maar niet verplicht
Gevraagde tijdsinvestering 2 dagdelen van 3 uur en tussendoor toepassen van opgedane kennis in je eigen onderwijspraktijk
Begeleider Imber van Dijk (TLC FdR)
Erjo Beitler (TLC Centraal)
Groepssamenstelling Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers
Data Op dit moment staat er geen cursus gepland, wil jij deze cursus graag volgen, laat het ons weten!
Contact TLC
Kosten De cursus wordt bekostigd uit centrale gelden, maar aanmelden is niet vrijblijvend.
Als je je aanmeldt gaan we ervan uit dat je meedoet.

 

Toelichting programma

Tijdens de cursus ga je aan de slag met het herontwerpen van een (gedeelte van een) vak of cursus. Het is aan te raden om je samen met een collega op te geven voor deze cursus, zodat je samen over de opzet van het vak kunt nadenken. Na afloop van deze cursus kun je identificeren welke online en offline activiteiten bijdragen aan een goed vakontwerp. Je bent bovendien in staat om dat om te zetten naar een onderwijsontwerp.

Veelgestelde vragen

Krijg ik een diploma of certificaat na afronding van de cursus?

Na afronding van deze cursus ontvang je geen diploma. Het is immers geen opleiding die je afrondt. Het is wel mogelijk om een bewijs van deelname te krijgen.

Wat is de tijdsinvestering buiten de bijeenkomst(en) om?

Voor elke cursus vragen wij de deelnemers om een intake formulier in te vullen en naar de trainer te sturen. Op deze manier verzamelen we de leerdoelen en verwachtingen van deelnemers. Voor jezelf is het een goede voorbereiding om alvast na te denken wat je precies zou willen leren.

Voor de meeste cursussen wordt je ook gevraagd om alvast iets voor bereiden, zoals het verzamelen van een casus, bekijken van een video of het volgen van een korte online module. De totale voorbereidingstijd voor een cursus schatten wij op 1 uur.

Bij een cursus die bestaat uit meerdere bijeenkomsten krijg je ook tussen de bijeenkomsten door een opdracht mee. Vaak bestaat dit uit het in de praktijk brengen van het geleerde. Deze tijdsinvestering is afhankelijk van je eigen inzet. Reken ook hierbij op een uur.

Meer weten?